Renault Megane TCe 115 Zen

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Мануелен
Број на степени 6 ст.
Работна зафатнина 999 ccm
Број на цилиндри 3 цил.
Моќност 84 kW (114 КС) / 5000
Вртежен момент 200 Nm при 2900 min-1
Должина 4359 mm
Ширина 1814 mm
Висина 1438 mm
Растојание меѓу оски 2669 mm
Растојание од подлога 145 mm
Круг на вртење 11.2 m
Багажник 402 L
Багажник max 1247 L
Тежина на празно возило 1272 kg
Дозволена тежина 1795 kg
Носивост 523 kg
Приколка со сопирачки 1300 kg
Каросерија Комби-лимузина
Број на врати 5
Класа Компакт (пр Golf)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 205/55R16
Забрзување 0-100 km/h 11 s
Највисока брзина 190 km/h
Потрошувачка во град NEDC 7.5 L
Потрошувачка на пат NEDC 4.9 L
Потрошувачка просек NEDC 5.5 L
Емисија СО2 WLTP 126 g
Резервоар 50L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 12 год
Сериска опременост