Renault Megane R.S. Trophy TCe 300 EDC FAP

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач
Број на степени 6 ст.
Работна зафатнина 1798 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 221 kW (300 КС) / 6000
Вртежен момент 420 Nm при 4000 min-1
Должина 4364 mm
Ширина 1875 mm
Висина 1428 mm
Растојание меѓу оски 2670 mm
Растојание од подлога 145 mm
Круг на вртење 11.1 m
Багажник 294 L
Багажник max 1157 L
Тежина на празно возило 1522 kg
Дозволена тежина 1931 kg
Носивост 409 kg
Приколка со сопирачки - kg
Каросерија Комби-лимузина
Број на врати 5
Класа Компакт (пр Golf)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 245/35R19
Забрзување 0-100 km/h 5.7 s
Највисока брзина 255 km/h
Потрошувачка во град NEDC 10.4 L
Потрошувачка на пат NEDC 6.7 L
Потрошувачка просек NEDC 8.1 L
Емисија СО2 WLTP 189 g
Резервоар 50L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 12 год
Сериска опременост