Renault Megane Grandcoupe Blue dCi 115 Edition One

Мотор Дизел
Гориво Дизел
Погон На сите тркала
Менувач Мануелен
Број на степени 6 ст.
Работна зафатнина 1461 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 85 kW (115 КС) / 3750
Вртежен момент 270 Nm при 1750 min-1
Должина 4632 mm
Ширина 1814 mm
Висина 1443 mm
Растојание меѓу оски 2711 mm
Растојание од подлога 136 mm
Круг на вртење 11.3 m
Багажник 503 L
Багажник max 987 L
Тежина на празно возило 1367 kg
Дозволена тежина 1917 kg
Носивост 550 kg
Приколка со сопирачки 1650 kg
Каросерија Лимузина
Број на врати 4
Класа Компакт (пр Golf)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 205/55R16
Забрзување 0-100 km/h 11.3 s
Највисока брзина 190 km/h
Потрошувачка просек NEDC 4.5 L
Емисија СО2 WLTP 119 g
Резервоар 50L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 12 год
Сериска опременост