Renault Megane E-Tech Electric techno EV40 boost charge

Мотор Електрo
Гориво Електро
Погон Напред
Менувач Автоматски
Број на степени 1 ст.
Моќност 96 kW (130 КС)
Вртежен момент 250 Nm
Должина 4200 mm
Ширина 1768 mm
Висина 1505 mm
Растојание меѓу оски 2685 mm
Растојание од подлога 135 mm
Круг на вртење 10.4 m
Багажник 389 L
Багажник max 1332 L
Тежина на празно возило 1675 kg
Дозволена тежина 2050 kg
Носивост 375 kg
Приколка со сопирачки 500 kg
Каросерија Комби-лимузина
Број на врати 5
Класа Компакт (пр Golf)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 20
Забрзување 0-100 km/h 10.0 s
Највисока брзина 150 km/h
Потрошувачка просек WLTP 15,8 kWh/100 km L
Резервоар 40 kWh L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 12 год
Податоци за електрификацијата на погонот
Досег при возење на струја 300 km
Досег при возење на струја во град - km
Батерија, вид Литиум јон
Батерија капацитет 40 kWh
Моќност на вграден полнач 2,3 kW
Моќност на електромотор напред 96 kW
Моќност на електромотор назад - kW
Вртежен момент на електромотор напред 250 Nm
Вртежен момент на електромотор назад - Nm
Времетраење на полнење 100%: 20h 49min. (AC Schuko 2,3 kW), 12h 12min. (AC Schuko 3,7 kW), 6h 17min. (AC 1-фазен ѕиден полнач 7,4 kW), 4h 23min. (станица за полнење 11 kW), 2h 10 min (станица за полнење 22 kW), 1h (DC полнач 130,0 kW)
Највисока брзина при возење на струја 150 km/h
Сериска опременост
 • Автоматско вклучување светла
 • Автоматско долго светло
 • Амбиентално осветлување
 • Аудио систем
 • Безжично полнење телефон
 • Воздушни перници – странични – напред
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Воздушни перници за глава - напред и назад
 • Греење на волан
 • Греење на предни седишта
 • Дигитални инструменти
 • Задна камера
 • Затемнети задни стакла
 • Камера за сообраќајни знаци
 • Клима уред – автоматски – двозонски
 • Кожа на волан
 • ЛЕД предни светла - сите функции
 • Магленки напред
 • Мултифункциски волан
 • Навигација
 • Паркинг сензори - назад
 • Поврзување преку Apple CarPlay - Android Auto
 • Предупредување при опасност од судир
 • Препознавање замор
 • Препознавање пешак или велосипедист на пат
 • Пристап и старт без клуч
 • Прозорци – електрика - напред и назад
 • Радио
 • Ретровизор внатрешен со заштита од заслепување
 • Ретровизори - електрика
 • Ретровизори - загревани
 • Самостојно запирање при опасност од судир
 • Седишта напред со електрично нагодување
 • Сензор за дожд
 • Систем за задржување во лента
 • Средишен контролен дисплеј
 • Стартување на мотор на копче
 • Темпомат
 • Тркала од лесен метал
 • Централна брава со далечинска команда