Renault Megane Conquest TCe 160 RS Line EDC

Мотор Бензински, благ хибрид
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач
Број на степени 7 ст.
Работна зафатнина 1332 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 116 kW (158 КС) / 5500
Вртежен момент 270 Nm при 1800 min-1
Должина 4568 mm
Ширина 1802 mm
Висина 1571 mm
Растојание меѓу оски 2720 mm
Растојание од подлога 199 mm
Круг на вртење 11.2 m
Багажник 513 L
Багажник max 1296 L
Тежина на празно возило 1422 kg
Дозволена тежина 1876 kg
Носивост 454 kg
Приколка со сопирачки 900 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Компакт (пр Golf)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 215/55R18
Забрзување 0-100 km/h 9.1 s
Највисока брзина 205 km/h
Потрошувачка во град NEDC 6.6 L
Потрошувачка на пат NEDC 4.8 L
Потрошувачка просек NEDC 5.3 L
Емисија СО2 WLTP 132 g
Резервоар 50L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 12 год
Сериска опременост