Renault Megane Blue dCi 115 Zen

Мотор Дизел
Гориво Дизел
Погон Напред
Менувач Мануелен
Број на степени 6 ст.
Работна зафатнина 1461 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 85 kW (115 КС) / 3750
Вртежен момент 260 Nm при 2000 min-1
Должина 4359 mm
Ширина 1814 mm
Висина 1438 mm
Растојание меѓу оски 2669 mm
Растојание од подлога 145 mm
Круг на вртење 11.2 m
Багажник 402 L
Багажник max 1247 L
Тежина на празно возило 1395 kg
Дозволена тежина 1889 kg
Носивост 494 kg
Приколка со сопирачки 1650 kg
Каросерија Комби-лимузина
Број на врати 5
Класа Компакт (пр Golf)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 205/55R16
Забрзување 0-100 km/h 11.1 s
Највисока брзина 190 km/h
Потрошувачка во град NEDC 4.5 L
Потрошувачка на пат NEDC 3.6 L
Потрошувачка просек NEDC 4 L
Емисија СО2 WLTP 120 g
Резервоар 45L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 12 год
Сериска опременост