Renault Koleos TCe 160 Initiale Paris EDC 2WD

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач
Број на степени 7 ст.
Работна зафатнина 1333 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 116 kW (158 КС) / 5500
Вртежен момент 270 Nm при 1800 min-1
Должина 4672 mm
Ширина 1843 mm
Висина 1673 mm
Растојание меѓу оски 2705 mm
Растојание од подлога 190 mm
Круг на вртење 11.4 m
Багажник 498 L
Багажник max 1706 L
Тежина на празно возило 1611 kg
Дозволена тежина 2078 kg
Носивост 467 kg
Приколка со сопирачки 1650 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Средна (пр C-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 225/55R19
Забрзување 0-100 km/h 7.5 s
Највисока брзина 200 km/h
Потрошувачка во град NEDC 6.8 L
Потрошувачка на пат NEDC 5.4 L
Потрошувачка просек NEDC 5.9 L
Емисија СО2 WLTP 153 g
Резервоар 60L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 12 год
Сериска опременост