Renault Kadjar TCe 140 Limited

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Мануелен
Број на степени 6 ст.
Работна зафатнина 1333 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 103 kW (140 КС) / 4500
Вртежен момент 260 Nm при 1700 min-1
Должина 4489 mm
Ширина 1836 mm
Висина 1617 mm
Растојание меѓу оски 2646 mm
Растојание од подлога 200 mm
Круг на вртење 10.7 m
Багажник 472 L
Багажник max 1478 L
Тежина на празно возило 1395 kg
Дозволена тежина 1894 kg
Носивост 499 kg
Приколка со сопирачки 1500 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Компакт (пр Golf)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 215/65R16
Забрзување 0-100 km/h 9.8 s
Највисока брзина 200 km/h
Потрошувачка во град NEDC 8 L
Потрошувачка на пат NEDC 5.4 L
Потрошувачка просек NEDC 5.8 L
Емисија СО2 WLTP 141 g
Резервоар 55L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 12 год
Сериска опременост