Renault Clio TCe 90 Techno

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Мануелен
Број на степени 6 ст.
Работна зафатнина 999 ccm
Број на цилиндри 3 цил.
Моќност 67 kW (91 КС) / 4500
Вртежен момент 160 Nm при 2000-3750 min-1
Должина 4053 mm
Ширина 1798 mm
Висина 1440 mm
Растојание меѓу оски 2583 mm
Растојание од подлога 142 mm
Круг на вртење 10.4 m
Багажник 391 L
Багажник max 1069 L
Тежина на празно возило 1157 kg
Дозволена тежина 1609 kg
Носивост 452 kg
Приколка со сопирачки 900 kg
Каросерија Комби-лимузина
Број на врати 5
Класа Мини (пр Aygo)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 195/55R16
Забрзување 0-100 km/h 12.2 s
Највисока брзина 180 km/h
Потрошувачка просек WLTP 5.2-5.8 L
Емисија СО2 WLTP 116-132 g
Резервоар 42L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 12 год
Сериска опременост
 • Автоматско вклучување светла
 • Амбиентално осветлување
 • Безжично полнење телефон
 • Воздушни перници – странични – напред
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Воздушни перници за глава - напред и назад
 • Задна камера
 • Затемнети задни стакла
 • Камера за сообраќајни знаци
 • Клима уред - автоматски
 • Клима уред - мануелен
 • ЛЕД задни светла
 • ЛЕД предни светла - сите функции
 • Паркинг сензори - назад
 • Поврзување преку Apple CarPlay - Android Auto
 • Потпирач за раце напред
 • Предупредување при опасност од судир
 • Препознавање пешак или велосипедист на пат
 • Пристап и старт без клуч
 • Прозорци – електрика - напред
 • Прозорци – електрика - напред и назад
 • Радио
 • Ретровизор внатрешен со заштита од заслепување
 • Ретровизори - електрика
 • Ретровизори - загревани
 • Ретровизори - самостојно собирање
 • Самостојно запирање при опасност од судир
 • Сензор за дожд
 • Систем за задржување во лента
 • Средишен контролен дисплеј
 • Стартување на мотор на копче
 • Темпомат
 • Тркала од лесен метал
 • Централна брава со далечинска команда