Renault Clio TCe 90 Limited X-Tronic

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Безстепен, CVT
Број на степени 1 ст.
Работна зафатнина 999 ccm
Број на цилиндри 3 цил.
Моќност 67 kW (91 КС) / 5000
Вртежен момент 142 Nm при 2000 min-1
Должина 4050 mm
Ширина 1798 mm
Висина 1440 mm
Растојание меѓу оски 2583 mm
Растојание од подлога 120 mm
Круг на вртење 10.5 m
Багажник 340 L
Багажник max 1069 L
Тежина на празно возило 1184 kg
Дозволена тежина 1626 kg
Носивост 442 kg
Приколка со сопирачки 900 kg
Каросерија Комби-лимузина
Број на врати 5
Класа Градска (пр Polo)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 195/55R16
Забрзување 0-100 km/h 12.4 s
Највисока брзина 175 km/h
Потрошувачка во град NEDC 6 L
Потрошувачка на пат NEDC 4.4 L
Потрошувачка просек NEDC 5 L
Емисија СО2 WLTP 128 g
Резервоар 42L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 12 год
Сериска опременост