Renault Clio TCe 140 RS Line

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Мануелен
Број на степени 6 ст.
Работна зафатнина 1333 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 103 kW (140 КС) / 4500
Вртежен момент 260 Nm при 1750 min-1
Должина 4050 mm
Ширина 1798 mm
Висина 1440 mm
Растојание меѓу оски 2583 mm
Растојание од подлога 120 mm
Круг на вртење 10.5 m
Багажник 340 L
Багажник max 1069 L
Тежина на празно возило 1211 kg
Дозволена тежина 1646 kg
Носивост 435 kg
Приколка со сопирачки 900 kg
Каросерија Комби-лимузина
Број на врати 5
Класа Градска (пр Polo)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 205/45R17
Забрзување 0-100 km/h 9.4 s
Највисока брзина 205 km/h
Потрошувачка во град NEDC 7 L
Потрошувачка на пат NEDC 4.4 L
Потрошувачка просек NEDC 5.3 L
Емисија СО2 WLTP 120 g
Резервоар 42L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 12 год
Сериска опременост