Renault Clio TCe 100 LPG Intens

Мотор Бензински
Гориво Автогас
Погон Напред
Менувач Мануелен
Број на степени 6 ст.
Работна зафатнина 999 ccm
Број на цилиндри 3 цил.
Моќност 74 kW (100 КС) / 4600
Вртежен момент 170 Nm при 2000 min-1
Должина 4050 mm
Ширина 1798 mm
Висина 1440 mm
Растојание меѓу оски 2583 mm
Растојание од подлога 120 mm
Круг на вртење 10.5 m
Багажник 340 L
Багажник max 1069 L
Тежина на празно возило 1219 kg
Дозволена тежина 1631 kg
Носивост 412 kg
Приколка со сопирачки 900 kg
Каросерија Комби-лимузина
Број на врати 5
Класа Градска (пр Polo)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 195/55R16
Забрзување 0-100 km/h 11.8 s
Највисока брзина 188 km/h
Потрошувачка во град NEDC 8.5 L
Потрошувачка на пат NEDC 5.7 L
Потрошувачка просек NEDC 6.7 L
Емисија СО2 WLTP 107 g
Резервоар 32L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 12 год
Сериска опременост