Renault Clio SCe 65 Limited

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Мануелен
Број на степени 5 ст.
Работна зафатнина 999 ccm
Број на цилиндри 3 цил.
Моќност 49 kW (67 КС) / 6250
Вртежен момент 95 Nm при 3600 min-1
Должина 4050 mm
Ширина 1798 mm
Висина 1440 mm
Растојание меѓу оски 2583 mm
Растојание од подлога 120 mm
Круг на вртење 10.5 m
Багажник 340 L
Багажник max 1069 L
Тежина на празно возило 1103 kg
Дозволена тежина 1562 kg
Носивост 459 kg
Приколка со сопирачки 900 kg
Каросерија Комби-лимузина
Број на врати 5
Класа Градска (пр Polo)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 185/65R15
Забрзување 0-100 km/h 17.1 s
Највисока брзина 160 km/h
Потрошувачка во град NEDC 6.2 L
Потрошувачка на пат NEDC 4.1 L
Потрошувачка просек NEDC 4.9 L
Емисија СО2 WLTP 116 g
Резервоар 42L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 12 год
Сериска опременост