Renault Clio E-Tech hybrid Techno

Мотор Хибрид
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Автоматски
Број на степени 6 ст.
Работна зафатнина 1598 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 69 kW (94 КС) / 5600
Вртежен момент 148 Nm при 3200 min-1
Должина 4053 mm
Ширина 1798 mm
Висина 1440 mm
Растојание меѓу оски 2583 mm
Растојание од подлога 142 mm
Круг на вртење 10.4 m
Багажник 301 L
Багажник max 979 L
Тежина на празно возило 1331 kg
Дозволена тежина 1730 kg
Носивост 399 kg
Приколка со сопирачки 900 kg
Каросерија Комби-лимузина
Број на врати 5
Класа Мини (пр Aygo)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 195/55R16
Забрзување 0-100 km/h 9.3 s
Највисока брзина 180 km/h
Потрошувачка просек WLTP 4.1-5.1 L
Емисија СО2 WLTP 96-114 g
Резервоар 39L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 12 год
Податоци за електрификацијата на погонот
Досег при возење на струја - km
Досег при возење на струја во град - km
Батерија, вид Литиум јон
Батерија капацитет 1,2 kWh
Моќност на вграден полнач - kW
Моќност на електромотор напред 36 kW
Моќност на електромотор назад - kW
Вртежен момент на електромотор напред 250 Nm
Вртежен момент на електромотор назад - Nm
Времетраење на полнење -
Највисока брзина при возење на струја - km/h
Сериска опременост
 • Автоматско вклучување светла
 • Амбиентално осветлување
 • Безжично полнење телефон
 • Воздушни перници – странични – напред
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Воздушни перници за глава - напред и назад
 • Задна камера
 • Затемнети задни стакла
 • Камера за сообраќајни знаци
 • Клима уред - автоматски
 • Клима уред - мануелен
 • ЛЕД задни светла
 • ЛЕД предни светла - сите функции
 • Паркинг сензори - назад
 • Поврзување преку Apple CarPlay - Android Auto
 • Потпирач за раце напред
 • Предупредување при опасност од судир
 • Препознавање пешак или велосипедист на пат
 • Пристап и старт без клуч
 • Прозорци – електрика - напред
 • Прозорци – електрика - напред и назад
 • Радио
 • Ретровизор внатрешен со заштита од заслепување
 • Ретровизори - електрика
 • Ретровизори - загревани
 • Ретровизори - самостојно собирање
 • Самостојно запирање при опасност од судир
 • Сензор за дожд
 • Систем за задржување во лента
 • Средишен контролен дисплеј
 • Стартување на мотор на копче
 • Темпомат
 • Тркала од лесен метал
 • Централна брава со далечинска команда