Renault Captur TCe 90 Limited

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Мануелен
Број на степени 6 ст.
Работна зафатнина 999 ccm
Број на цилиндри 3 цил.
Моќност 67 kW (91 КС) / 4600
Вртежен момент 160 Nm при 2000 min-1
Должина 4227 mm
Ширина 1797 mm
Висина 1576 mm
Растојание меѓу оски 2639 mm
Растојание од подлога 142 mm
Круг на вртење 11.1 m
Багажник 422 L
Багажник max 1275 L
Тежина на празно возило 1257 kg
Дозволена тежина 1753 kg
Носивост 496 kg
Приколка со сопирачки 1200 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Градска (пр Polo)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 215/60R17
Забрзување 0-100 km/h 14 s
Највисока брзина 168 km/h
Потрошувачка во град NEDC 6.5 L
Потрошувачка на пат NEDC 4.6 L
Потрошувачка просек NEDC 5.3 L
Емисија СО2 WLTP 130 g
Резервоар 48L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 12 год
Сериска опременост