Renault Captur TCe 140 Intens EDC

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач
Број на степени 7 ст.
Работна зафатнина 1333 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 103 kW (140 КС) / 4500
Вртежен момент 260 Nm при 1750 min-1
Должина 4227 mm
Ширина 1797 mm
Висина 1576 mm
Растојание меѓу оски 2639 mm
Растојание од подлога 142 mm
Круг на вртење 11.1 m
Багажник 422 L
Багажник max 1275 L
Тежина на празно возило 1342 kg
Дозволена тежина 1834 kg
Носивост 492 kg
Приколка со сопирачки 1200 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Градска (пр Polo)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 215/60R17
Забрзување 0-100 km/h 9.2 s
Највисока брзина 196 km/h
Потрошувачка во град NEDC 6.5 L
Потрошувачка на пат NEDC 4.6 L
Потрошувачка просек NEDC 5.3 L
Емисија СО2 WLTP 131 g
Резервоар 48L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 12 год
Сериска опременост