Renault Austral Mild Hybrid 140 Equilibre

Мотор Бензински, благ хибрид
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Мануелен
Број на степени 6 ст.
Работна зафатнина 1332 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 103 kW (140 КС) при 4500/min
Вртежен момент 260 Nm при 1.750/min
Должина 4510 mm
Ширина 1825 mm
Висина 1618 mm
Растојание меѓу оски 2667 mm
Растојание од подлога 170 mm
Круг на вртење 11,4 m
Багажник 500 L
Багажник max 1525 L
Тежина на празно возило 1448 kg
Дозволена тежина 1947 kg
Носивост 499 kg
Приколка со сопирачки 1350 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Компакт (пр Golf)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 215/65R17
Забрзување 0-100 km/h 10,7 s
Највисока брзина 174 km/h
Потрошувачка во град WLTP 7,4 L
Потрошувачка на пат WLTP 5,3 L
Потрошувачка просек WLTP 6,2 L
Емисија СО2 WLTP 139 g
Резервоар 55L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 12 год
Податоци за електрификацијата на погонот
Досег при возење на струја - km
Досег при возење на струја во град - km
Батерија, вид -
Батерија капацитет - kWh
Моќност на вграден полнач - kW
Моќност на електромотор напред - kW
Моќност на електромотор назад - kW
Вртежен момент на електромотор напред - Nm
Вртежен момент на електромотор назад - Nm
Највисока брзина при возење на струја - km/h
Сериска опременост
 • Автоматско вклучување светла
 • Аудио систем
 • Воздушни перници – странични – напред
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Воздушни перници за глава - напред и назад
 • Затемнети задни стакла
 • Камера за сообраќајни знаци
 • Клима уред – автоматски – двозонски
 • Кожа на волан
 • ЛЕД предни светла - сите функции
 • Паркинг сензори - назад
 • Патен компјутер
 • Поврзување преку Apple CarPlay - Android Auto
 • Предупредување при опасност од судир
 • Препознавање пешак или велосипедист на пат
 • Пристап и старт без клуч
 • Прозорци – електрика - напред и назад
 • Ретровизори - електрика
 • Ретровизори - загревани
 • Самостојно запирање при опасност од судир
 • Сензор за дожд
 • Систем за задржување во лента
 • Систем за следење лента
 • Средишен контролен дисплеј
 • Темпомат
 • Тркала од лесен метал
 • Централна брава со далечинска команда