Range Rover Velar P400e AWD SV-Dynamic SE

Мотор Приклучен хибрид
Гориво Бензин
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 8 ст.
Работна зафатнина 1998 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 221 kW (301 КС) / - min-1
Вртежен момент 640 Nm при - min-1
Должина 4797 mm
Ширина 1933 mm
Висина 1657 mm
Растојание меѓу оски 2874 mm
Растојание од подлога 213 mm
Круг на вртење 12 m
Багажник 552 L
Багажник max 1358 L
Тежина на празно возило 2280 kg
Дозволена тежина 2740 kg
Носивост 460 kg
Приколка со сопирачки 2000 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Средна (пр C-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 255/50R20
Забрзување 0-100 km/h 5.4 s
Највисока брзина 209 km/h
Потрошувачка просек WLTP 1.9 L
Емисија СО2 WLTP 43 g
Резервоар 69L
Гаранција на возило 5 год
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 6 год
Податоци за електрификацијата на погонот
Досег при возење на струја 61 km
Досег при возење на струја во град 65 km
Батерија, вид Литиум јон
Батерија капацитет 19.2 kWh
Моќност на вграден полнач 2,3 kW
Моќност на електромотор напред 105 kW
Моќност на електромотор назад - kW
Вртежен момент на електромотор напред - Nm
Вртежен момент на електромотор назад - Nm
Времетраење на полнење 100%: 420 min. (AC Schuko 2,3 kW), 150 min. (AC 1-фазен ѕиден полнач/Станица 7,0 kW); 80%: 30 min. (DC станица 35,0 kW)
Највисока брзина при возење на струја 140 km/h
Сериска опременост