Range Rover Velar P400 AWD SV-Dynamic HSE

Мотор Бензински, благ хибрид
Гориво Бензин
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 8 ст.
Работна зафатнина 2997 ccm
Број на цилиндри 6 цил.
Моќност 294 kW (400 КС) / 5500 min-1
Вртежен момент 550 Nm при 2000 min-1
Должина 4797 mm
Ширина 1933 mm
Висина 1657 mm
Растојание меѓу оски 2874 mm
Растојание од подлога 251 mm
Круг на вртење 12 m
Багажник 552 L
Багажник max 1358 L
Тежина на празно возило 2085 kg
Дозволена тежина 2670 kg
Носивост 585 kg
Приколка со сопирачки 2500 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Средна (пр C-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 265/45R21
Забрзување 0-100 km/h 5.5 s
Највисока брзина 250 km/h
Потрошувачка просек WLTP 10.2 L
Емисија СО2 WLTP 232 g
Резервоар 83L
Гаранција на возило 5 год
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 6 год
Сериска опременост