Range Rover Velar P250 AWD S

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 8 ст.
Работна зафатнина 1998 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 184 kW (250 КС) / 5500 min-1
Вртежен момент 365 Nm при 1300 min-1
Должина 4797 mm
Ширина 1933 mm
Висина 1657 mm
Растојание меѓу оски 2874 mm
Растојание од подлога 213 mm
Круг на вртење 12 m
Багажник 552 L
Багажник max 1358 L
Тежина на празно возило 1950 kg
Дозволена тежина 2550 kg
Носивост 600 kg
Приколка со сопирачки 2400 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Средна (пр C-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 255/55R19
Забрзување 0-100 km/h 7.5 s
Највисока брзина 217 km/h
Потрошувачка просек WLTP 9.9 L
Емисија СО2 WLTP 226 g
Резервоар 83L
Гаранција на возило 5 год
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 6 год
Сериска опременост