Range Rover Sport P635 AWD SV Edition One +Carbon

Мотор Бензински, благ хибрид
Гориво Бензин
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 8 ст.
Работна зафатнина 4395 ccm
Број на цилиндри 8 цил.
Моќност 467 kW (635 КС) / 6000 min-1
Вртежен момент 750 Nm при 1800 min-1
Должина 4970 mm
Ширина 2043 mm
Висина 1814 mm
Растојание меѓу оски 2998 mm
Растојание од подлога 249 mm
Круг на вртење 12.7 m
Багажник 647 L
Багажник max 1491 L
Тежина на празно возило 2560 kg
Дозволена тежина 3250 kg
Носивост 690 kg
Приколка со сопирачки 3500 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Висока (пр S-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 285/40R23
Забрзување 0-100 km/h 3.8 s
Највисока брзина 290 km/h
Потрошувачка просек WLTP 12.5 L
Емисија СО2 WLTP 282 g
Резервоар 90L
Гаранција на возило 5 год
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 6 год
Сериска опременост