Range Rover Sport P530 AWD Dynamic HSE

Мотор Бензински, благ хибрид
Гориво Бензин
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 8 ст.
Работна зафатнина 4395 ccm
Број на цилиндри 8 цил.
Моќност 390 kW (530 КС) / 5000 min-1
Вртежен момент 750 Nm при 1800 min-1
Должина 4946 mm
Ширина 2043 mm
Висина 1820 mm
Растојание меѓу оски 2997 mm
Растојание од подлога 280 mm
Круг на вртење 12.7 m
Багажник 647 L
Багажник max 1491 L
Тежина на празно возило 2505 kg
Дозволена тежина 3220 kg
Носивост 715 kg
Приколка со сопирачки 3500 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Висока (пр S-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 275/50R21
Забрзување 0-100 km/h 4.5 s
Највисока брзина 250 km/h
Потрошувачка просек WLTP 11.2 L
Емисија СО2 WLTP 254 g
Резервоар 90L
Гаранција на возило 5 год
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 6 год
Сериска опременост