Range Rover Sport P460e AWD Dynamic HSE

Мотор Приклучен хибрид
Гориво Бензин
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 8 ст.
Работна зафатнина 2997 ccm
Број на цилиндри 6 цил.
Моќност - kW (- КС) / - min-1
Вртежен момент 660 Nm
Должина 4946 mm
Ширина 2043 mm
Висина 1820 mm
Растојание меѓу оски 2997 mm
Растојание од подлога 273 mm
Круг на вртење 12.7 m
Багажник 647 L
Багажник max 1491 L
Тежина на празно возило 2735 kg
Дозволена тежина 3450 kg
Носивост 715 kg
Приколка со сопирачки 3000 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Висока (пр S-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 285/45R22
Забрзување 0-100 km/h 5.5 s
Највисока брзина 225 km/h
Потрошувачка просек WLTP 0.8 L
Емисија СО2 WLTP 18 g
Резервоар 71.5L
Гаранција на возило 5 год
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 6 год
Податоци за електрификацијата на погонот
Досег при возење на струја 111 km
Досег при возење на струја во град - km
Батерија, вид Литиум јон
Батерија капацитет 38,2 kWh
Моќност на вграден полнач 2,3 kW
Моќност на електромотор напред 160 kW
Моќност на електромотор назад - kW
Вртежен момент на електромотор напред - Nm
Вртежен момент на електромотор назад - Nm
Времетраење на полнење 100%: 900 min. (AC Schuko 2,3 kW), 300 min. (AC 1-фазен ѕиден полнач/Станица 7,0 kW); 80%: 60 min. (DC станица 43,0 kW)
Највисока брзина при возење на струја 140 km/h
Сериска опременост