Range Rover P550e AWD HSE

Мотор Приклучен хибрид
Гориво Бензин
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 8 ст.
Работна зафатнина 2997 ccm
Број на цилиндри 6 цил.
Моќност 550
Вртежен момент 800 Nm
Должина 5052 mm
Ширина 2047 mm
Висина 1870 mm
Растојание меѓу оски 2997 mm
Растојание од подлога 295 mm
Круг на вртење 11,4 m
Багажник 818 L
Багажник max 1841 L
Тежина на празно возило 2810 kg
Дозволена тежина 3480 kg
Носивост 670 kg
Приколка со сопирачки 3500 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Висока (пр S-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 285/45R22
Забрзување 0-100 km/h 5 s
Највисока брзина 242 km/h
Потрошувачка просек WLTP 0.8 L
Емисија СО2 WLTP 19 g
Резервоар 71.5L
Гаранција на возило 5 год
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 6 год
Сериска опременост