Porsche Taycan

Мотор Електрo
Гориво Електро
Погон Назад
Менувач Автоматски
Број на степени 2 ст.
Моќност 240 kW (326 КС) / Boost 408 КС
Вртежен момент 345 Nm
Должина 4963 mm
Ширина 1966 mm
Висина 1395 mm
Растојание меѓу оски 2900 mm
Растојание од подлога 133 mm
Круг на вртење 11.7 m
Багажник 407 + 84 L
Тежина на празно возило 2125 kg
Дозволена тежина 2795 kg
Носивост 670 kg
Каросерија Лимузина
Број на врати 4
Класа Висока (пр S-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 225/55 R19, 275/45 R19
Забрзување 0-100 km/h 5.4 s
Највисока брзина 230 km/h
Потрошувачка просек WLTP 23,5 – 19,6 kWh/100 km L
Податоци за електрификацијата на погонот
Досег при возење на струја 371 – 444 km
Досег при возење на струја во град 440 – 523 km
Батерија, вид Литиум јон
Батерија капацитет 79,2 kWh
Моќност на вграден полнач 11 kW
Моќност на електромотор напред - kW
Моќност на електромотор назад 300 kW
Вртежен момент на електромотор напред - Nm
Вртежен момент на електромотор назад 345 Nm
Времетраење на полнење 100%: 480 min. (полнач 11 kW), 80%: 22,5 min. (DC станица за полнење 225 kW)
Највисока брзина при возење на струја 230 km/h
Сериска опременост