Porsche Panamera

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон Назад
Менувач Автоматски со двојна спојка
Број на степени 8 ст.
Работна зафатнина 2894 ccm
Број на цилиндри 6 цил.
Моќност 243 kW (330 КС) / 5400 min-1
Вртежен момент 450 Nm при 1800 min-1
Должина 5049 mm
Ширина 1937 mm
Висина 1423 mm
Растојание меѓу оски 2950 mm
Растојание од подлога 133 mm
Круг на вртење 11.9 m
Багажник 495 L
Багажник max 1334 L
Тежина на празно возило 1935 kg
Дозволена тежина 2515 kg
Носивост 580 kg
Приколка со сопирачки 2200 kg
Каросерија Комби-лимузина
Број на врати 5
Класа Висока (пр S-Class)
Број на седишта 4
Димензија на гуми 265/45ZR19, 295/40ZR19
Забрзување 0-100 km/h 5.6 s
Највисока брзина 270 km/h
Потрошувачка во град WLTP 15.2 L
Потрошувачка на пат WLTP 8.7 L
Потрошувачка просек WLTP 10.2 L
Емисија СО2 WLTP 232 g
Резервоар 75L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 12 год
Сериска опременост