Porsche Macan

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски со двојна спојка
Број на степени 7 ст.
Работна зафатнина 1984 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 195 kW (265 КС) / 6800 min-1
Вртежен момент 400 Nm при 1800 min-1
Должина 4726 mm
Ширина 1922 mm
Висина 1621 mm
Растојание меѓу оски 2807 mm
Растојание од подлога 202 mm
Круг на вртење 12 m
Багажник 488 L
Багажник max 1503 L
Тежина на празно возило 1920 kg
Дозволена тежина 2510 kg
Носивост 590 kg
Приколка со сопирачки 2000 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Средна (пр C-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 235/55R19, 255/50R19
Забрзување 0-100 km/h 6.4 s
Највисока брзина 232 km/h
Потрошувачка во град WLTP 13.0 L
Потрошувачка на пат WLTP 8.8 L
Потрошувачка просек WLTP 10.1 L
Емисија СО2 WLTP 228 g
Резервоар 65L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 12 год
Сериска опременост