Porsche 911 Carrera

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон Назад
Менувач Автоматски со двојна спојка
Број на степени 8 ст.
Работна зафатнина 2981 ccm
Број на цилиндри 6 цил.
Моќност 283 kW (385 КС) / 6.500 min-1
Вртежен момент 450 Nm при 1950 min-1
Должина 4519 mm
Ширина 1852 mm
Висина 1298 mm
Растојание меѓу оски 2450 mm
Растојание од подлога - mm
Круг на вртење 1.2 m
Багажник 264 L
Тежина на празно возило 1580 kg
Дозволена тежина 1960 kg
Носивост 380 kg
Каросерија Купе
Број на врати 2
Класа Висока (пр S-Class)
Број на седишта 4
Димензија на гуми 235/40R19ZR, 295/35R20ZR
Забрзување 0-100 km/h 4.2 s
Највисока брзина 293 km/h
Потрошувачка во град WLTP 18.4 L
Потрошувачка на пат WLTP 8.6 L
Потрошувачка просек WLTP 10.3 L
Емисија СО2 WLTP 233 g
Резервоар 64L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 12 год
Сериска опременост