Porsche 718 Cayman

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон Назад
Менувач Мануелен
Број на степени 6 ст.
Работна зафатнина 1988 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 220 kW (300 КС) / 6.500 min-1
Вртежен момент 380 Nm при 2150 min-1
Должина 4379 mm
Ширина 1801 mm
Висина 1295 mm
Растојание меѓу оски 2475 mm
Растојание од подлога 133 mm
Круг на вртење 11.0 m
Багажник 184 L
Багажник max 272 L
Тежина на празно возило 1410 kg
Дозволена тежина 1655 kg
Носивост 245 kg
Каросерија Купе
Број на врати 2
Класа Виша (пр E-Class)
Број на седишта 2
Димензија на гуми 235/45ZR18, 265/45ZR18
Забрзување 0-100 km/h 5.1 s
Највисока брзина 275 km/h
Потрошувачка во град WLTP 14.1 L
Потрошувачка на пат WLTP 8.0 L
Потрошувачка просек WLTP 9.3 L
Емисија СО2 WLTP 212 g
Резервоар 54L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 12 год
Сериска опременост