Peugeot 2008 1.2 Active Pack EAT8

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Автоматски
Број на степени 8 ст.
Работна зафатнина 1199 ccm
Број на цилиндри 3 цил.
Моќност 96 kW (130 КС) / 5500
Вртежен момент 230 Nm при 1750 min-1
Должина 4300 mm
Ширина 1770 mm
Висина 1550 mm
Растојание меѓу оски 2605 mm
Круг на вртење 10.4 m
Багажник 434 L
Багажник max 1467 L
Тежина на празно возило 1280 kg
Дозволена тежина 1715 kg
Носивост 435 kg
Приколка со сопирачки 1200 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Градска (пр Polo)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 215/65R16
Забрзување 0-100 km/h 9.1 s
Највисока брзина 198 km/h
Потрошувачка во град NEDC 6.7 L
Потрошувачка на пат NEDC 5.1 L
Потрошувачка просек NEDC 5.9 L
Резервоар 44L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 12 год
Сериска опременост
 • Автоматско вклучување светла
 • Воздушни перници – странични – напред
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Воздушни перници за глава - напред и назад
 • Камера за сообраќајни знаци
 • Клима уред - автоматски
 • Кожа на волан
 • ЛЕД предни светла
 • Мултифункциски волан
 • Паркинг сензори - назад
 • Патен компјутер
 • Поврзување преку Apple CarPlay - Android Auto
 • Предупредување при опасност од судир
 • Препознавање замор
 • Прозорци – електрика - напред и назад
 • Ретровизор внатрешен со заштита од заслепување
 • Ретровизори - електрика
 • Ретровизори - загревани
 • Ретровизори - самостојно собирање
 • Систем за задржување во лента
 • Средишен контролен дисплеј
 • Темпомат
 • Централна брава со далечинска команда