Peugeot 108 1.0 VTi ETG5 Active

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Роботизиран
Број на степени 5 ст.
Работна зафатнина 998 ccm
Број на цилиндри 3 цил.
Моќност 53 kW (72 КС) / 6000
Вртежен момент 93 Nm при 4400 min-1
Должина 3475 mm
Ширина 1615 mm
Висина 1460 mm
Растојание меѓу оски 2340 mm
Растојание од подлога - mm
Круг на вртење 9.6 m
Багажник 196 L
Багажник max 780 L
Тежина на празно возило 935 kg
Дозволена тежина 1240 kg
Носивост 305 kg
Приколка со сопирачки - kg
Каросерија Комби-лимузина
Број на врати 5
Класа Мини (пр Aygo)
Број на седишта 4
Димензија на гуми 165/65R14
Забрзување 0-100 km/h 15.2 s
Највисока брзина 160 km/h
Потрошувачка во град NEDC 4.9 L
Потрошувачка на пат NEDC 3.8 L
Потрошувачка просек NEDC 4.2 L
Резервоар 35L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 12 год
Сериска опременост