Opel Crossland 1.2 DI Turbo 130 GS Line

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Мануелен
Број на степени 6 ст.
Работна зафатнина 1199 ccm
Број на цилиндри 3 цил.
Моќност 96 kW (130 КС) / 5500
Вртежен момент 230 Nm при 1750 min-1
Должина 4217 mm
Ширина 1765 mm
Висина 1605 mm
Растојание меѓу оски 2604 mm
Растојание од подлога - mm
Круг на вртење 11.2 m
Багажник 410 L
Багажник max 1255 L
Тежина на празно возило 1263 kg
Дозволена тежина 1805 kg
Носивост 542 kg
Приколка со сопирачки 840 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Градска (пр Polo)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 195/60R16
Забрзување 0-100 km/h 9.9 s
Највисока брзина 201 km/h
Потрошувачка во град NEDC 5.7 L
Потрошувачка на пат NEDC 4.1 L
Потрошувачка просек NEDC 4.7 L
Потрошувачка просек WLTP 5.7 L
Емисија СО2 WLTP 129 g
Резервоар 45L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција на лак 2 год
Гаранција од корозија 12 год
Сериска опременост
 • Автоматско долго светло
 • Амбиентално осветлување
 • Воздушни перници – странични – напред
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Воздушни перници за глава - напред и назад
 • Клима уред - мануелен
 • Кожа на волан
 • ЛЕД предни светла
 • Мултифункциски волан
 • Патен компјутер
 • Поврзување преку Apple CarPlay - Android Auto
 • Потпирач за раце напред
 • Прозорци – електрика - напред и назад
 • Радио
 • Ретровизор внатрешен со заштита од заслепување
 • Ретровизори - електрика
 • Ретровизори - загревани
 • Седишта напред со слабинско нагодување
 • Сензор за дожд
 • Систем за задржување во лента
 • Средишен контролен дисплеј
 • Темпомат
 • Тркала од лесен метал
 • Централна брава со далечинска команда