Opel Corsa 1.2 Edition

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Мануелен
Број на степени 5 ст.
Работна зафатнина 1199 ccm
Број на цилиндри 3 цил.
Моќност 55 kW (75 КС) / 5750 min-1
Вртежен момент 118 Nm при 2750 min-1
Должина 4061 mm
Ширина 1765 mm
Висина 1435 mm
Растојание меѓу оски 2538 mm
Круг на вртење 10,7 m
Багажник 309 L
Багажник max 1081 L
Тежина на празно возило 1110 kg
Дозволена тежина 1550 kg
Носивост 440 kg
Приколка со сопирачки 500 kg
Каросерија Комби-лимузина
Број на врати 5
Класа Градска (пр Polo)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 195/55R16
Забрзување 0-100 km/h 13,2 s
Највисока брзина 174 km/h
Потрошувачка во град WLTP 6,3 L
Потрошувачка на пат WLTP 4,7 L
Потрошувачка просек WLTP 5,3 L
Емисија СО2 WLTP 120 g
Резервоар 40L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција на лак 2 год
Гаранција од корозија 12 год
Сериска опременост
 • Автоматско вклучување светла
 • Автоматско долго светло
 • Воздушни перници – странични – напред
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Воздушни перници за глава - напред и назад
 • Говорни команди
 • Камера за сообраќајни знаци
 • Клима уред - мануелен
 • ЛЕД предни светла
 • Мултифункциски волан
 • Паркинг сензори - назад
 • Патен компјутер
 • Предупредување при опасност од судир
 • Препознавање замор
 • Препознавање пешак или велосипедист на пат
 • Прозорци – електрика - напред и назад
 • Радио
 • Ретровизор внатрешен со заштита од заслепување
 • Ретровизори - електрика
 • Ретровизори - загревани
 • Сензор за дожд
 • Систем за задржување во лента
 • Средишен контролен дисплеј
 • Темпомат
 • Централна брава со далечинска команда