Opel Corsa 1.2 Edition

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Мануелен
Број на степени 5 ст.
Работна зафатнина 1199 ccm
Број на цилиндри 3 цил.
Моќност 55 kW (75 КС) / 5750
Вртежен момент 118 Nm при 2750 min-1
Должина 4060 mm
Ширина 1765 mm
Висина 1433 mm
Растојание меѓу оски 2538 mm
Растојание од подлога - mm
Круг на вртење 10.7 m
Багажник 309 L
Багажник max 1081 L
Тежина на празно возило 1055 kg
Дозволена тежина 1550 kg
Носивост 495 kg
Приколка со сопирачки 500 kg
Каросерија Комби-лимузина
Број на врати 5
Класа Градска (пр Polo)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 185/65R15
Забрзување 0-100 km/h 13.2 s
Највисока брзина 174 km/h
Потрошувачка во град NEDC 4.8 L
Потрошувачка на пат NEDC 3.7 L
Потрошувачка просек NEDC 4.1 L
Потрошувачка просек WLTP 5.2 L
Емисија СО2 WLTP 117 g
Резервоар 40L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција на лак 2 год
Гаранција од корозија 12 год
Сериска опременост
 • Воздушни перници – странични – напред
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Воздушни перници за глава - напред и назад
 • Клима уред - мануелен
 • Мултифункциски волан
 • Патен компјутер
 • Поврзување преку Apple CarPlay - Android Auto
 • Прозорци – електрика - напред
 • Радио
 • Ретровизори - електрика
 • Ретровизори - загревани
 • Средишен контролен дисплеј
 • Темпомат
 • Тркала од лесен метал
 • Централна брава со далечинска команда