Opel Corsa 1.2 DI Turbo Edition

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Мануелен
Број на степени 6 ст.
Работна зафатнина 1199 ccm
Број на цилиндри 3 цил.
Моќност 74 kW (100 КС) / 5500
Вртежен момент 205 Nm при 1750 min-1
Должина 4060 mm
Ширина 1765 mm
Висина 1433 mm
Растојание меѓу оски 2538 mm
Растојание од подлога - mm
Круг на вртење 10.7 m
Багажник 309 L
Багажник max 1081 L
Тежина на празно возило 1165 kg
Дозволена тежина 1620 kg
Носивост 455 kg
Приколка со сопирачки 1200 kg
Каросерија Комби-лимузина
Број на врати 5
Класа Градска (пр Polo)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 195/55R16
Забрзување 0-100 km/h 9.9 s
Највисока брзина 194 km/h
Потрошувачка во град NEDC 5.3 L
Потрошувачка на пат NEDC 3.7 L
Потрошувачка просек NEDC 4.3 L
Потрошувачка просек WLTP 5.2 L
Емисија СО2 WLTP 116 g
Резервоар 44L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција на лак 2 год
Гаранција од корозија 12 год
Сериска опременост
 • Воздушни перници – странични – напред
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Воздушни перници за глава - напред и назад
 • Клима уред - мануелен
 • Мултифункциски волан
 • Патен компјутер
 • Поврзување преку Apple CarPlay - Android Auto
 • Прозорци – електрика - напред
 • Радио
 • Ретровизори - електрика
 • Ретровизори - загревани
 • Средишен контролен дисплеј
 • Темпомат
 • Тркала од лесен метал
 • Централна брава со далечинска команда