Opel Combo Life Edition 1.5 DT (102 КС)

Мотор Дизел
Гориво Дизел
Погон Напред
Менувач Мануелен
Број на степени 6 ст.
Работна зафатнина 1499 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 75 kW (102 КС) / 3500
Вртежен момент 250 Nm при 1750 min-1
Должина 4403 mm
Ширина 1848 mm
Висина 1841 mm
Растојание меѓу оски 2785 mm
Круг на вртење 10,8 m
Багажник 597 L
Багажник max 2126 L
Тежина на празно возило 1505 kg
Дозволена тежина 2280 kg
Носивост 775 kg
Приколка со сопирачки 1500 kg
Каросерија Доставно
Број на врати 5
Класа Компакт (пр Golf)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 205/60R16
Забрзување 0-100 km/h 13,2 s
Највисока брзина 171 km/h
Потрошувачка во град NEDC 4,4 L
Потрошувачка на пат NEDC 3,9 L
Потрошувачка просек NEDC 4,1 L
Потрошувачка просек WLTP 5,1 L
Емисија СО2 WLTP 134 g
Резервоар 50L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција на лак 2 год
Гаранција од корозија 12 год
Сериска опременост
 • Автоматско вклучување светла
 • Воздушни перници – странични – напред
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Воздушни перници за глава - напред и назад
 • Камера за сообраќајни знаци
 • Клима уред - мануелен
 • Мултифункциски волан
 • Патен компјутер
 • Предупредување при опасност од судир
 • Препознавање замор
 • Прозорци – електрика - напред
 • Радио
 • Ретровизори - електрика
 • Ретровизори - загревани
 • Самостојно запирање при опасност од судир
 • Систем за задржување во лента
 • Средишен контролен дисплеј
 • Темпомат
 • Централна брава со далечинска команда