Nissan X-Trail 1.5 VC-T e-Power 2WD Visia

Мотор Хибрид
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Безстепен, CVT
Работна зафатнина 1498 ccm
Број на цилиндри 3 цил.
Моќност 116 kW (158 КС) / 4600 min-1
Вртежен момент 250 Nm при 2400 min-1
Должина 4680 mm
Ширина 1840 mm
Висина 1725 mm
Растојание меѓу оски 2705 mm
Растојание од подлога - mm
Круг на вртење 11,1 m
Багажник 575 L
Багажник max 1396 L
Тежина на празно возило 1800 kg
Дозволена тежина 2245 kg
Носивост 445 kg
Приколка со сопирачки 670 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Средна (пр C-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 235/60R18
Забрзување 0-100 km/h 8,0 s
Највисока брзина 170 km/h
Потрошувачка во град WLTP 5,1 L
Потрошувачка на пат WLTP 5,0 L
Потрошувачка просек WLTP 5,8 L
Емисија СО2 WLTP 131 g
Резервоар 55L
Гаранција на возило 3 год
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 12 год
Податоци за електрификацијата на погонот
Досег при возење на струја - km
Досег при возење на струја во град - km
Батерија, вид Литиум јон
Батерија капацитет -kWh
Моќност на вграден полнач - kW
Моќност на електромотор напред 150 kW
Моќност на електромотор назад - kW
Вртежен момент на електромотор напред 330 Nm
Вртежен момент на електромотор назад - Nm
Времетраење на полнење -
Највисока брзина при возење на струја - km/h
Сериска опременост
 • Автоматско вклучување светла
 • Автоматско долго светло
 • Воздушни перници – странични – напред
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Воздушни перници за глава - напред и назад
 • Камера за сообраќајни знаци
 • Клима уред - мануелен
 • ЛЕД задни светла
 • ЛЕД предни светла - сите функции
 • Паркинг сензори - назад
 • Паркирна сопирачка – електрична
 • Патен компјутер
 • Потпирач за раце назад
 • Потпирач за раце напред
 • Предупредување за возило во мртов агол
 • Препознавање замор
 • Препознавање пешак или велосипедист на пат
 • Прозорци – електрика - напред и назад
 • Радио
 • Ретровизори - електрика
 • Ретровизори - загревани
 • Ретровизори - самостојно собирање
 • Самостојно запирање при опасност од судир
 • Сензор за дожд
 • Систем за задржување во лента
 • Стартување на мотор на копче
 • Темпомат – приспособлив
 • Тркала од лесен метал
 • Централна брава со далечинска команда