Mitsubishi Space Star 1.2 Intro

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Мануелен
Број на степени 5 ст.
Работна зафатнина 1193 ccm
Број на цилиндри 3 цил.
Моќност 52 kW (71 КС) / 6000
Вртежен момент 102 Nm при 3500 min-1
Должина 3845 mm
Ширина 1665 mm
Висина 1505 mm
Растојание меѓу оски 2450 mm
Растојание од подлога 150 mm
Круг на вртење 10.6 m
Багажник 235 L
Багажник max 912 L
Тежина на празно возило 940 kg
Дозволена тежина 1340 kg
Носивост 400 kg
Приколка со сопирачки 200 kg
Каросерија Комби-лимузина
Број на врати 5
Класа Мини (пр Aygo)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 165/65R14
Забрзување 0-100 km/h 14.1 s
Највисока брзина 167 km/h
Потрошувачка во град NEDC 5.4 L
Потрошувачка на пат NEDC 4 L
Потрошувачка просек NEDC 4.5 L
Потрошувачка во град WLTP 5.9 L
Потрошувачка на пат WLTP 4.4 L
Потрошувачка просек WLTP 5 L
Емисија СО2 WLTP - g
Резервоар 35L
Гаранција на возило 5 год
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 12 год
Сериска опременост
 • Автоматско вклучување светла
 • Воздушни перници – странични – напред
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Воздушни перници за глава - напред и назад
 • Клима уред - мануелен
 • Патен компјутер
 • Прозорци – електрика - напред
 • Радио
 • Ретровизори - електрика
 • Сензор за дожд
 • Централна брава со далечинска команда