Mini John Cooper Works 3-Door

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Мануелен
Број на степени 6 ст.
Работна зафатнина 1998 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 170 kW (231 КС) / 5200 min-1
Вртежен момент 320 Nm при 1450 min-1
Должина 3872 mm
Ширина 1727 mm
Висина 1414 mm
Растојание меѓу оски 2495 mm
Растојание од подлога 143 mm
Круг на вртење 10.8 m
Багажник 211 L
Багажник max 731 L
Тежина на празно возило 1320 kg
Дозволена тежина 1685 kg
Носивост 365 kg
Приколка со сопирачки - kg
Каросерија Комби-лимузина
Број на врати 3
Класа Мини (пр Aygo)
Број на седишта 4
Димензија на гуми 205/45R17
Забрзување 0-100 km/h 6.3 s
Највисока брзина 246 km/h
Потрошувачка просек WLTP 6.8 L
Емисија СО2 WLTP 156 g
Резервоар 44L
Гаранција на возило - год
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 12 год
Сериска опременост