Mini Electric 3-Door

Мотор Електрo
Гориво Електро
Погон Напред
Менувач Автоматски
Број на степени 1 ст.
Работна зафатнина - ccm
Број на цилиндри - цил.
Моќност 135 kW (184 КС) / -
Вртежен момент 270 Nm
Должина 3850 mm
Ширина 1727 mm
Висина 1432 mm
Растојание меѓу оски 2495 mm
Растојание од подлога 128 mm
Круг на вртење 10,7 m
Багажник 211 L
Багажник max 731 L
Тежина на празно возило 1440 kg
Дозволена тежина 1775 kg
Носивост 335 kg
Приколка со сопирачки - kg
Каросерија Комби-лимузина
Број на врати 3
Класа Мини (пр Aygo)
Број на седишта 4
Димензија на гуми 195/55R16
Забрзување 0-100 km/h 7,3 s
Највисока брзина 150 km/h
Резервоар -L
Гаранција на возило - год
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 12 год
Податоци за електрификацијата на погонот
Досег при возење на струја 234 km
Досег при возење на струја во град - km
Батерија, вид Литиум јон
Батерија капацитет 28,9 kWh
Моќност на вграден полнач 2,3 kW
Моќност на електромотор напред 135 kW
Моќност на електромотор назад - kW
Вртежен момент на електромотор напред 270 Nm
Вртежен момент на електромотор назад - Nm
Времетраење на полнење 100%: 840 min. (AC Schuko 2,3 kW), 252 min. (AC 1-фазен ѕиден полнач/обичен полнач 7,4 kW), 150 min. (AC 3-фазенб ѕиден полнач/обичен полнач 11,0 kW); 80%: 36 min. (DC полнач 50,0 kW)
Највисока брзина при возење на струја 150 km/h
Сериска опременост