Mini Cooper S 5-Door

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Мануелен
Број на степени 6 ст.
Работна зафатнина 1998 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 131 kW (178 КС) / 5000
Вртежен момент 280 Nm при 1350 min-1
Должина 4036 mm
Ширина 1727 mm
Висина 1425 mm
Растојание меѓу оски 2567 mm
Растојание од подлога 143 mm
Круг на вртење 11.1 m
Багажник 278 L
Багажник max 941 L
Тежина на празно возило 1340 kg
Дозволена тежина 1755 kg
Носивост 415 kg
Приколка со сопирачки - kg
Каросерија Комби-лимузина
Број на врати 5
Класа Градска (пр Polo)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 195/55R16
Забрзување 0-100 km/h 6.8 s
Највисока брзина 235 km/h
Потрошувачка просек WLTP 6.2 L
Емисија СО2 WLTP 141 g
Резервоар 44L
Гаранција на возило - год
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 12 год
Сериска опременост