Mini Cooper S 3-Door

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Мануелен
Број на степени 6 ст.
Работна зафатнина 1998 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 131
Вртежен момент 280 Nm при 1350 min-1
Должина 3876 mm
Ширина 1727 mm
Висина 1414 mm
Растојание меѓу оски 2495 mm
Растојание од подлога 143 mm
Круг на вртење 10.8 m
Багажник 211 L
Багажник max 731 L
Тежина на празно возило 1280 kg
Дозволена тежина 1640 kg
Носивост 360 kg
Приколка со сопирачки - kg
Каросерија Комби-лимузина
Број на врати 3
Класа Мини (пр Aygo)
Број на седишта 4
Димензија на гуми 195/55R16
Забрзување 0-100 km/h 6.7 s
Највисока брзина 235 km/h
Потрошувачка просек WLTP 6.2 L
Емисија СО2 WLTP 140 g
Резервоар 44L
Гаранција на возило - год
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 12 год
Сериска опременост