Mini Cooper 5-Door

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Мануелен
Број на степени 6 ст.
Работна зафатнина 1499 ccm
Број на цилиндри 3 цил.
Моќност 100 kW (136 КС) / 4500
Вртежен момент 220 Nm при 1500 min-1
Должина 4023 mm
Ширина 1727 mm
Висина 1425 mm
Растојание меѓу оски 2567 mm
Растојание од подлога 143 mm
Круг на вртење 11.1 m
Багажник 278 L
Багажник max 941 L
Тежина на празно возило 1275 kg
Дозволена тежина 1715 kg
Носивост 440 kg
Приколка со сопирачки - kg
Каросерија Комби-лимузина
Број на врати 5
Класа Градска (пр Polo)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 175/65R15
Забрзување 0-100 km/h 8.4 s
Највисока брзина 207 km/h
Потрошувачка просек WLTP 5.5 L
Емисија СО2 WLTP 126 g
Резервоар 40L
Гаранција на возило - год
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 12 год
Сериска опременост