Mini Cooper 3-Door

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Мануелен
Број на степени 6 ст.
Работна зафатнина 1499 ccm
Број на цилиндри 3 цил.
Моќност 100 kW (136 КС) / 4500
Вртежен момент 220 Nm при 1380 min-1
Должина 3863 mm
Ширина 1727 mm
Висина 1414 mm
Растојание меѓу оски 2495 mm
Растојание од подлога 143 mm
Круг на вртење 10.8 m
Багажник 211 L
Багажник max 731 L
Тежина на празно возило 1225 kg
Дозволена тежина 1590 kg
Носивост 365 kg
Приколка со сопирачки - kg
Каросерија Комби-лимузина
Број на врати 3
Класа Мини (пр Aygo)
Број на седишта 4
Димензија на гуми 175/65R15
Забрзување 0-100 km/h 8.2 s
Највисока брзина 210 km/h
Потрошувачка просек WLTP 5.5 L
Емисија СО2 WLTP 124 g
Резервоар 40L
Гаранција на возило - год
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 12 год
Сериска опременост