Mercedes-Maybach S 680 4Matic

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 9 ст.
Работна зафатнина 5980 ccm
Број на цилиндри 12 цил.
Моќност 450 kW (612 КС) / 4300
Вртежен момент 900 Nm при 2300 min-1
Должина 5469 mm
Ширина 1954 mm
Висина 1510 mm
Растојание меѓу оски 3396 mm
Растојание од подлога 130 mm
Круг на вртење 13,4 m
Багажник 495 L
Багажник max - L
Тежина на празно возило 2365 kg
Дозволена тежина 2890 kg
Носивост 525 kg
Приколка со сопирачки - kg
Каросерија Лимузина
Број на врати 4
Класа Висока (пр S-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 255/45R19
Забрзување 0-100 km/h 4.5 s
Највисока брзина 250 km/h
Потрошувачка просек WLTP 13,2 L
Емисија СО2 WLTP 301 g
Резервоар 76L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост