Mercedes-Maybach S 580 e 4Matic

Мотор Приклучен хибрид
Гориво Бензин
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 9 ст.
Работна зафатнина 2999 ccm
Број на цилиндри 6 цил.
Моќност 270 kW (367 КС) / 5500
Вртежен момент 500 Nm при 1600 min-1
Должина 5469 mm
Ширина 1954 mm
Висина 1510 mm
Растојание меѓу оски 3396 mm
Растојание од подлога 130 mm
Круг на вртење 13,4 m
Багажник 325 L
Багажник max - L
Тежина на празно возило 2650 kg
Дозволена тежина 3070 kg
Носивост 420 kg
Приколка со сопирачки - kg
Каросерија Лимузина
Број на врати 4
Класа Висока (пр S-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 255/45R19
Забрзување 0-100 km/h 5,1 s
Највисока брзина 250 km/h
Потрошувачка просек WLTP 0.8 L
Емисија СО2 WLTP 18 g
Резервоар 67L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Податоци за електрификацијата на погонот
Досег при возење на струја 104 km
Досег при возење на струја во град 101 km
Батерија, вид Литиум јон
Батерија капацитет 28,6 kWh
Моќност на вграден полнач 11,0 kW
Моќност на електромотор напред 110 kW
Моќност на електромотор назад - kW
Вртежен момент на електромотор напред 440 Nm
Вртежен момент на електромотор назад - Nm
Времетраење на полнење 100%: 135 min. (AC 3-фазен ѕиден полнач/станица 11,0 kW); 80%: 20 min. (DC станица 60,0 kW)
Највисока брзина при возење на струја 140 km/h
Сериска опременост