Mercedes-Maybach S 580 4Matic

Мотор Бензински, благ хибрид
Гориво Бензин
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 9 ст.
Работна зафатнина 3982 ccm
Број на цилиндри 8 цил.
Моќност 385 kW (523 КС) / 5500
Вртежен момент 700 Nm при 1200 min-1
Должина 5469 mm
Ширина 1954 mm
Висина 1510 mm
Растојание меѓу оски 3396 mm
Растојание од подлога 130 mm
Круг на вртење - m
Багажник 505 L
Багажник max - L
Тежина на празно возило 2290 kg
Дозволена тежина 2910 kg
Носивост 620 kg
Приколка со сопирачки - kg
Каросерија Лимузина
Број на врати 4
Класа Висока (пр S-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 255/45R19
Забрзување 0-100 km/h 4.4 s
Највисока брзина 250 km/h
Потрошувачка во град NEDC 14.8 L
Потрошувачка на пат NEDC 7.5 L
Потрошувачка просек NEDC 10.2 L
Потрошувачка просек WLTP 10.4 L
Емисија СО2 WLTP 236 g
Резервоар 76L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост