Mercedes-Maybach GLS 600 4Matic

Мотор Бензински, благ хибрид
Гориво Бензин
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 9 ст.
Работна зафатнина 3982 ccm
Број на цилиндри 8 цил.
Моќност 426 kW (580 КС) / 6000
Вртежен момент 730 Nm при 2500 min-1
Должина 5205 mm
Ширина 2030 mm
Висина 1838 mm
Растојание меѓу оски 3135 mm
Растојание од подлога 215 mm
Круг на вртење 12.5 m
Багажник 520 L
Багажник max - L
Тежина на празно возило 2785 kg
Дозволена тежина 3250 kg
Носивост 465 kg
Приколка со сопирачки 3500 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Висока (пр S-Class)
Број на седишта 7
Димензија на гуми 285/45R22, 325/40R22
Забрзување 0-100 km/h 4.9 s
Највисока брзина 250 km/h
Потрошувачка во град NEDC 16 L
Потрошувачка на пат NEDC 9.7 L
Потрошувачка просек NEDC 12 L
Потрошувачка просек WLTP 13 L
Емисија СО2 WLTP 297 g
Резервоар 90L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост