Mercedes-Benz S 580 e L

Мотор Приклучен хибрид
Гориво Бензин
Погон Назад
Менувач Автоматски
Број на степени 9 ст.
Работна зафатнина 2999 ccm
Број на цилиндри 6 цил.
Моќност 375 kW (510 КС) / -
Вртежен момент 750 Nm при – min-1
Должина 5289 mm
Ширина 1954 mm
Висина 1503 mm
Растојание меѓу оски 3216 mm
Растојание од подлога 130 mm
Круг на вртење 12.5 m
Багажник 350 L
Багажник max - L
Тежина на празно возило 2385 kg
Дозволена тежина 3070 kg
Носивост 685 kg
Приколка со сопирачки - kg
Каросерија Лимузина
Број на врати 4
Класа Висока (пр S-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 255/45R19, 285/40R19
Забрзување 0-100 km/h 5.2 s
Највисока брзина 250 (140 ел) km/h
Потрошувачка просек NEDC 1.2 L
Потрошувачка просек WLTP 0.6 L
Емисија СО2 WLTP 15 g
Резервоар 76L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост