Mercedes-Benz S 450 4Matic L

Мотор Бензински, благ хибрид
Гориво Бензин
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 9 ст.
Работна зафатнина 2999 ccm
Број на цилиндри 6 цил.
Моќност 286 kW (389 КС) / 6100
Вртежен момент 500 Nm при 1800 min-1
Должина 5289 mm
Ширина 1954 mm
Висина 1503 mm
Растојание меѓу оски 3216 mm
Растојание од подлога 130 mm
Круг на вртење 12.5 m
Багажник 550 L
Багажник max - L
Тежина на празно возило 2015 kg
Дозволена тежина 2820 kg
Носивост 805 kg
Приколка со сопирачки 2100 kg
Каросерија Лимузина
Број на врати 4
Класа Висока (пр S-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 235/55R18
Забрзување 0-100 km/h 5.1 s
Највисока брзина 250 km/h
Потрошувачка во град NEDC 10.9 L
Потрошувачка на пат NEDC 6 L
Потрошувачка просек NEDC 7.8 L
Потрошувачка просек WLTP 8 L
Емисија СО2 WLTP 178 g
Резервоар 65L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост